Consultia ofera traduceri calitative din limba ebraica in limba romana si din limba romana in limba ebraica realizate de catre traducatori autorizati.
Facand parte din familia de limbi afro-asiatice (hemito-semitice), limba ebraica este o limba semitica. Biblia originara, Torah, pe care multi o considera mesajul lui Dumnezeu catre umanitate, a fost scisa in ebraica in urma cu 3300 de ani. Ebraica este vorbita de catre sapte milioane de oameni in Israel insa este folosita ca limba de rit si studii religioase de catre toate comunitatile evreiesti din lume. Alaturi de limba araba (minoritara), limba ebraica (majoritara) reprezinta limba de stat in Israel. Fiind limba Vechiului Testament este considerata “limba sfanta” atat in religia iudaica cat si in crestinism.
In anii 70, dupa caderea Ierusalimului si inceputul diasporei evreiesti, ebraica devine limba literara folosita in rugaciuni si studiul Bibliei. In secolele XIX si XX ea devine limba oficiala a statului Israel inlocuind araba, ladino si idis-ul vorbite de catre evrei.
Este probabil ca la origine limba ebraica sa fi fost un dialect canaanit, inrudit cu limba feniciana si aflat in uzul triburilor israelite antice. In Biblie ea apare sub numele de “Limba din Canann sau limba din Iudeea”. Datorita unor carturari entuziasti cum este si Eliezer Ben-Yehuda, secolul XX, reprezinta pentru limba ebraica perioada renasterii. Dupa 18 secolele in care limba este socotita o limba moarta, limba ebaraica devine in secolul XX limba de stat a Palestinei sub manadat britanic (alaturi de araba si engleza); apoi devine limba oficiala a Israelului. Renasterea limbii ebraice se inscrie in mod armonios in miscarea si ideologia sionista. Politica de promovare activa si intrasigenta a limbii ebraice in institutiile si organizatiile de stat din Israel a jucat un rol important pentru succesul renasterii limbii.
Ebraica zileleor noastre foloseste alfabetul ebraic sau patrat; acesta mai este folosit si in aramaica si idids, defapt el fiind imprumutat din aramaica in secolul al VI-lea inainte de Hristos. Alfabetul ebraic contine 22 de semne (fiecare semn denota un anumit sunet) toate fiind consonante. Desi nu exista semne alfabetice vocalice, unele litere cum ar fi: alef, ain, iud si vav si-au pierdut calitatea de consoane si sunt folosite ca vocale. Scrierea ebraica nu cunoaste litere majuscule si litere minunscule ci doar litere pentru scrierea de tipar si litere pentru scrierea de mana si ea se face, fara legatura, de la dreapta spre stanga (datorat faptului ca primele scrieri s-au facut pe dale de piatra si dalta se tinea in mana stanga iar ciocanul in cea dreapta).